Jazdecké potreby pre deti - ako vybrať bezpečnú výstroj

Jazdecké potreby pre deti - ako vybrať bezpečnú výstroj

Mesiac jún začína, a spolu s ním aj niekoľko príležitostí k obdarovaniu vášho dieťaťa. Medzinárodný deň detí, vysvedčenie, jazdecké potreby či praktický balíček do tábora? Príležitosť sa určite nájde, a najmä vtedy, ak kone vaše dieťa priťahujú ako magnet.

Ak jednorazová návšteva jazdeckého klubu prerástla do vášne, určite je na mieste investovať do základnej jazdeckej výbavy.  Pripravili sme pre vás malú inšpiráciu pre perfektný darček, ktorý vaše dieťa nie len poteší, ale ho aj patrične ochráni.

 

Jazdecká prilba pre deti

Ochrana hlavy pri páde je pre nás maximálnou prioritou, a preto v eshope nájdete len kvalitné detské prilby spĺňajúce všetky bezpečnostné normy. Dôležité je poznamenať, že bezpečná prilba je dobre pasujúca iba pri správnej veľkosti. Z toho dôvodu odporúčame prilby s nastaviteľný systémom, vďaka ktorému je ich možné úplne dopasovať.

Naším favoritom pre jazdeckú prilbu pre deti je jednoznačne prilba CASCO NORI.

Ak si stále lámete hlavu, ako vybrať vhodnú prilbu, prečítajte si náš článok venovaný špeciálne tejto téme: Ako vybrať správnu jazdeckú prilbu.

 

Jazdecké topánky

Veľkou pomocou pre jazdca sú jazdecké topánky. Majú špeciálnu protišmykovú podrážku, ktorá zabezpečí, že noha v strmeni lepšie drží. Tvar a vyšší strih topánky zabraňuje prešmyknutiu topánky cez strmeň, čo môže byť pri páde z koňa veľmi nebezpečné.

Z času na čas sa stane, a deťom ešte častejšie, že váš štvornohý miláčik na nohu stúpi. Ak ste už takúto skúsenosť mali, určite nám dáte za pravdu, že spevnená jazdecká topánka je na nezaplatenie. 

Ďalšou dilemou môže byť, či vybrať krátke jazdecké topánky alebo čižmy. Ak si vyberiete krátke topánky, určite je vhodné k nim prikúpiť tzv. chapsy, ktoré ochránia nohu jazdca pred odretím od strmeňových remeňov v oblasti lýtka. Výhodou je, že chapsy si v lete po jazde môže vaše dieťa hneď odopnúť, prípadne k nim v zime dokúpite už iba zimné topánky.

Jedným z našich najpredávanejších produktov sú jednoznačne topánky Pfiff Jodhpur.

 

Jazdecké nohavice, tzv. rajtky

Špeciálne prešitie v oblasti kolien a sedu pomáha jazdcovi lepšie priľnúť k sedlu a chráni ho pred odretím. Výrobcovia jazdeckých potrieb nekladú medze svojej tvorivosti, a nohavice sa tak stávajú nie len praktickým, ale aj veľmi štýlovým doplnkom.

Dostupným a obľúbeným produktom v našom eshope sú rajtky Thea.

 

Jazdecké rukavice

Jazdecké rukavice sú navrhnuté tak, aby jazdcom pomáhali a majú vystužené oblasti, ktoré sú najviac zaťažované. Poskytujú ochranu pred odretím od oťaží či lonže, ale aj protišmykovosť. Kĺzanie oťaží je pri spotených či mokrých rukách veľmi nepríjemné. Náš tip: Jazdecké rukavice pre deti.

 

Ochranná vesta

Ochrana chrbtice by sa tiež nemala podceňovať. Pre začiatočníkov, či športových jazdcov ochranné vesty len odporúčame. Pozrite sa na našu novinku s veselým motívom pre deti: Bezpečnostná vesta pre deti.

Čistiace potreby

Sada čistiacich potrieb pre koňa môže byť pre vaše dieťa skvelým darčekom. Okrem samotného jazdenia, môžete u dieťaťa podporovať zodpovednosť voči zvieraťu a naučiť ho, aby sa o zviera postaralo.

Náš tip: Súprava na čistenie.

 

Odmeny pre koňa

Maškrta pre koňa po jazdení určite urobí radosť obom zúčastneným. Zároveň odmena vo forme granúl pre kone je zaručene bezpečná. Kone majú veľmi citlivý žalúdok, a majitelia koní bývajú obozretní pri dávaní odmien.

„Najkrajší pohľad na svet je z konského chrbta

Toto dobre známe príslovie určite platí aj pre deti. Ako trénerka detí a hipoterapeutka pracujem s deťmi už roky. Deti jazdu na koni milujú.  Ešte tak veľmi nepoznajú strach, a o to viac si ju dokážu užiť.  O bezpečnosť musí dbať tréner a rodič, ktorý zadováži dieťaťu v prvom rade bezpečnú a pohodlnú výstroj pre jazdecký šport.


Barbora Vaľková a tím Všetko pre kone